Pekan työkalumyynti

Keräilen ja kunnostan vanhoja työkaluja sikäli kun muilta puutöiltä ehdin. Yli jää sellaisiakin työkaluja jotka eivät päädy omaan hyllyyn, ja tälle sivulle on kerätty ylimääräiseksi jääneitä kapineita myyntiin.

Nyt olisi tarkoitus päästä kaikista lopuista työkaluista eroon, hintoja päivitetty. Sivu päivitetty 14.4.2013. Yhteydenotot pekka.huhta @ sihistin.fi (poista välilyönnit osoitteesta).

Yleistietoa myytävistä ja muistakin höylistä. Aika monen käytöstä ja huollosta on kuvaukset seuraavissa linkeissä:

Pikkukeittiö 30-luvun kerrostaloon

Tässä kesällä rakenneltiin yhdessä siskolle keittiö. Tila oli haasteellisen pieni, pienimmät mitat 140x180 cm, takaosassa 180x180. Toisella seinällä haittaa teki iso hormisto, joka kavensi käytettävissä olevaa tilaa ja toisella seinällä oli valtavan kokoinen valurautapatteri keskellä seinää. Edellinen omistaja oli käyttänyt ...luovuutta erilaisten iikkeakaapistojen, lastulevyn, vanerin, kaakeleiden ja purukumin kanssa. Lähtökohta oli aika hirveä, ja tilaa oli haaskattu silmittömästi.

Höylätesti: Stanley SW No. 4

[url=http://images.sihistin.fi/main.php/d/7907-2/P1000690.JPG][img]http://images.sihistin.fi/main.php/d/7906-2/P1000690.JPG[/img][/url]
Suuresta höylätestistäni puuttui pari höylää jotka olisi ollut mukava testata samassa yhteydessä, mutta joista ei saanut näytekappaletta helposti testiin. Nyt kun Kunz Plus ja nyt esiteltävä Stanleyn uustuotantomalli on testattu, niin höylätesti voidaan katsoa kattavaksi. Voin luvata, että tämä on nyt viimeinen jos ei mitään ihmeempiä tapahdu.

Vinkki pensselien säilytykseen

Peseskelin taas viimeisen vuoden aikana käytössä olleita pellavaöljypensseleitä ja ajattelin jakaa pikkuvinkin pensselien pesusta ja säilytyksestä.

Säilytän pensseleitä raa'assa pellavaöljyssä oheisen tekstin mukaisesti:

http://www.sihistin.fi/fi/pintakasittely/pensselien_sailytys.html

Kuitenkin vanhoissa, hyvissä ja sopivasti parhaimmilleen kuluneissa pensseleissä on vähän se vika että pesty pensseli tahtoo jäädä kuivuttuaan harittamaan, niin että pensselin

Höyläarvio: Kunz Plus N:o 4Sain käsiini Kunzin upouuden premium-höylän ja sitä piti tietysti päästä kokeilemaan. Kun taannoisesta höylävertailustani ei ole pitkääkään aikaa, niin arvioin tämän höylän samoilla kriteereillä. En sentään kirjoittanut arviota tuohon toiseen juttuun sisään, mutta pyrin siihen että kohtelu tässä irtoarviossa olisi mahdollisimman samanlaista kuin isossa vertailussa.

Alasimen tuunausta

Tähän asti alasimenani on toiminut valurautainen laakerinrunko, jonka ylösalaisin käännetyn pohjan päällä nyt on saanut taottua sen mitä on takonut. Sanomattakin on selvää että alasimen pinta oli möykyillä ja montuilla, eivätkä pohjassa olevat kiinnitysreiät auttaneet asiaa yhtään.

Minulle tarjottiin 15 mm paksuja kelaleikkurin teriä johonkin teräkäyttöön. Kelaleikkuri on vekotin, jolla leikataan isoista teräslevyrullista arkkeja, ja nämä terät oli terotettu liian pieniksi alkuperäiskäyttöönsä.

No, höylänteriksihän 15 mm paksu plootu

Parvekkeen ja ovikatoksen rakentelua

Kuva

Parvekeprojekti tuli tuossa "kesäprojekteissa" esiteltyä, mutta kun prosessista on tullut otettua pirusti kuvia, niin tykkäsin että kerron vähän yksityiskohdistakin. Varsinkin, kun nämä on juuri sitä perinteisintä puutyötä ja liitostekniikkaa, jolla asiat minusta kuuluu tehdä. Nämä voi tehdä naulaamalla - edellinenkin parvekkeenraasku oli naulattu

Kesän projekteja: parveke, portaat ja paljon muuta

Ettei aivan laiskaksi mainittais niin kuvasin tänään viime kuukausien tekosia.

Kesän aikana talo on valmistunut hämmentävällä tavalla. Miljoona vuosia roikkunutta projektia on yhtäkkiä ihan pienellä ja helpolla tavalla tullut valmiiksi. Vaikka nyt parveke, jonka niskapuut sahasin vanhoista parruista jo kolme vuotta sitten samalla kertaa kun sahasin kylppärin isoja listoja varten tarkoitetut kalikat.

Talo on valmistunut 1919, sen perusteella päätellen että yläpohjan turpeiden alla on hesareita 1918-1919, viimeiset löytyy marraskuulta 1919. Sillä

Sivut

Subscribe to Sihistin RSS