Olet täällä

Keittiön seinät

Sillä aikaa kun lattialaudat olivat tasaantumassa keskellä lattiaa, seiniin vedettiin puukuitulevyt jotta levyn alapää saatiin lattiapinnan alle. Sisäseiniin tuli 12-milliset levyt, ulkoseiniin pantiin kaksi 12-millistä. Sähköjä vedettiin putkissa lattian alla ja kaapistojen taakse tulevat pystyvedot upotettiin pinnimmäiseen haltexiin.

Kuitulevyn päälle vedettiin jostain vintiltä löytyneestä paperirullasta pohjapaperi tapetin alle vähän tasoitteeksi ja toisaalta tasaamaan levyjen aika tummaa väriä. Kyllä mun nähdäkseni se vanha viljankeltainen haltex on vaan nätimpää kuin tuo eglonvihreä jota kaupasta löytyi. Näyttikin, hitto, melkein kipsilevyn väriseltä. Tässä vaiheessa tehtiin myös panelointi ylä- ja alakaappien väliin.

Hellan päällinen kaakeloitiin matalilla kaakeleilla tiililimityksellä. Saumoihin en jaksanut hakea kaupasta monen kilon pussia jotain tököttiä. Mietin että liidullahan näitä on ennen saumattu ja tein sitten niin. Liidun sekaan tuli pantua hiukka valkosementtiä vahvisteeksi, saa nyt nähdä kuin se siellä pysyy. Vaan nätti siitä tuli, justiinsa saman värinen kuin ne oikeat.

Välitilan panelointi maalattiin kolmeen kertaan. Kun kiilto ei vieläkään ihan tyydyttänyt niin vedin pari kerrosta öljylakkaa "glanssiksi" päälle. Lopputulos oli mielestäni oikein onnistunut, maalissa on todella upea hohde. Pellavaöljymaalillahan oksankohdat ja muut eri tavalla imevät paikat jäävät helposti mataksi tai muuten eri kiiltoasteelle. Tällaiset viat sai lakalla täysin piiloon ja kaupanpäälisiksi tuli mahtava hohto maaliin. Seiniin vedettiin aika juhlavalla kuviolla oleva Tapettitalon jugend-tapetti.

Lattiaan laitettiin korkkilattia perinteisistä 30x30-senttisistä paloista liimaamalla. Liimauksessa piti olla apuna 50-kiloinen jyrä, jolla levyt sai jyrättyä kunnolla kiinni. Itse liimaaminen kävi yhdessä iltapäivässä. Lautojen päälle vedettiin ohut tasoite ja laatat liimattiin suoraan siihen.